Nu är vi på väg.

Nu har den börjat, resan, den långa. Med önskat men okänt mål, med avsatt men oviss tid.Klockan 20.03 onsdagen den 1 juli 2015 släppte vi taget och kastade loss. Från mastkranen vid Torshälla segelsällskapets brygga i ån. Vi var inte ensamma, familjen, många släktingar, gamla och nya vänner hade kommit för att säga hejdå, kramas och vinka. Doris sjöng "vem kan segla förutan vind" och Lennart fällde en tår.
Förberedelsearbetet pågick in i det sista, segel stuvades och gummibåten pumpades upp och lyftes i minuter före avfärd. Någon skrek- "tre minuter kvar" – och kapten Lennart beordrade barnbarn av båten och besättningen på. På minuten lämnade vi bryggan med alla vinkande stora och små, gamla och unga.
Det känns overkligt och långt ifrån en vanlig semestersegling.
Vi lämnade bryggan men hade också lämnat väsentliga saker hemma, som pass och mediciner och kläder. Goda vänner räddade oss genom att hämta oss med bil i Sundbyholm och köra hem för att skaffa det sista. Därifrån avgick vi och kastade ankar efter en timmes motorgång. I en liten vik fick vi några timmars sömn, välbehövligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 thoughts on “Nu är vi på väg.

 1. Ja vad härligt att drömmen förverkligas. Det var en fin kväll minsann ni valde att kasta loss. Ja vad ska man ha vänner till? Om inte att luta sig emot när det behövs. Jag tror på karma. Gott kommer från gott man gör och det var kul att träffa er en stund igen. Och vår pratstund i bilen Eila, bara du och jag, det var gott. Det har varit glest med umgänget och det har saknats. Nu ser vi fram emot att följa er och förhoppningsvis komma och besöka er. Nånstans.
  Kram

 2. Lycka till med er seglats. Vi kanske ses på Kanarieöarna i höst, vi är på Teneriffa november och halva december. Men ni kanske lägger till på Gran Canaria?
  Bra reportage om er resa i Eskilstunakuriren i dag.

 3. Hejsan Eila och Lennart!

  Läste om ert stora äventyr i lokaltidningen i morse. Ni är verkligen modiga som vågar utmana elementen, själv är jag numera en landkrabba som är så glad att golvet inte rullar när det blåser!

  Önskar er lycka till på färden!

  Hälsningar

  Gunilla Teckenberg

 4. Så synd att jag inte kände till eran resa genom Kielkanalen (kanske någon annan gång) för jag vill komma till Brunsbüttel , (är så jobbigt med bil) i Brunsbüttel finns det ett Kanal-museum över kiel-kanalen som är värt att ta en titt på/ margareta