Sjösjuka härjar, hur ska det gå?

Lämnar fifong Norrviken  tar kurs ut mot havet för att prova radion. Radio fungerar hjälpligt med mottagning

men fungerar inte alls som sändare.  Jan Hult i Norrköping vår tidigare lärare just på SSB radio  erbuder sig att komma till Arkösund för att se över vår anläggning. Fantastiskt ! Sjön bygger vågorna inte särskilt märkvärdiga ca 1 meter höga snett akterifrån. Det käns olustigt och obekvämt. Efter en halvtimme slår mig tanken  att den längsta biten över Atlanten kommer att ha samma vindriktning i tre veckor! Jag tycker direkt illa om gungandet. Mathias kroknar först vill inget men vaknar till liv efter att stått till rors. Jag tröstar mig med att att det är årets premiärtur till havs de känns alltid obekväma. Eila och jag ser på varandra i ett outtalat samförstånd vad har vi gett oss in på. Vi stannar i en vik norr om Arkösund där vi är enda båt sen somnar vi omedelbart efter kvällsmaten

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 thoughts on “Sjösjuka härjar, hur ska det gå?

  1. Det är kul att följa er och läsa om era strapatser. Sjösjuka låter sådär. Hoppas ni blir mer vana. Samförstånd är ju bra. Glöm inte att säga ”Jag älskar dig” till varandra. Hoppas ni får ordning på radion.

    Stefan hälsar till Lennart: att inte kasta tampar över Eila! Vi minns en tilläggning på nån skärgårdsö.

    Fortsatt god tur.

    Vi är vid Skanssundet.

  2. Vågorna på Atlanten är mycket längre än Östersjöns krabba sjö. Så ta det lugnt! ?⛅️ Doriz & Ingvar