Blåsigt o kallt

Det är torsdagkväll i Oskarshamn, ute regnar det o blåser ev västlig vind som väntas bli hårdare. Det är skönt att sitta i värmen i båten, ha ätit och fikat och pratat med ett par av barnen. Lisa har kommit in på ett av sina val till högskolan i höst och är reserv på ett par andra. Mathias hjälper oss koppla mobilen till iPad så vi kan skriva.

Vi har tränat de senaste kvällarna på att lägga ut ankarkätting så det håller hela natten. Igår gick inte så bra, vi hörde tutande efter en timme i en vik och såg oss flyta förbi en annan båt som trodde vi lagt oss tio meter ifrån dem. När de fick klart för sig att vi drev förbi dem sa de att det behövs mycket ankarlina när det blåser så mycket. Ja, det visste vi, men tydligen inte HUR mycket. Eller så berodde oflytet på att ankaret fastnat i en gammal madrassbotten so följde med upp.

Det ser ut som lite bättre väder o nordvästliga vindar imorgon o lördag. Hoppas på det och att vi kommer en bit igen. I Kalmar har vi tänkt bunkra lite, färsmaten räcker även imorgon, men sen blir det burk. Ystad vill vi också till. Vi höres, ha det gott alla som läser detta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 thoughts on “Blåsigt o kallt

  1. Å så spännande de är å läsa om era bravader. Inte kul om båten åker sin egen väg när alla sover ?. De finns nog både de ena å de andra att lära på vägen. Håller tummarna för mindre blåst .. ha de gott å hälsa Lennart så mycke ?

  2. Madrassbotten?! Ja, mycket ska man vara med om. Såg att ni låg nära Älö förra natten. Där är otroligt vackert. Vi har legat på flera ställen däromkring. Vindriktningen ser bra ut för imorgon. Doriz & Ingvar 🙂

    • Hej, vi åker vidare tidigt lördag morgon, för mycket vind för vår smak idag, tog en långpromenad till Oskarshamn, 45minx2. Även tyskar har valt ligga kvar, ölandsfärjan inställd p g à hård vind. Ni har väl kvar möjlighet att komma med om än senare? Eila o lennart

  3. Ja, blåser gör det här också. Känns nästan som höst! Hoppas ni snart får bättre väder! Det ska bli bättre till helgen.( Då ska ju barn och barnbarn komma hit.) Så bra att Lisa kommit in på utbildning!
    Hoppas, som sagt, på bättre väder för er! Ha det bra!

  4. Hårt väder redan i början, vad bra – då testas tålamodet direkt 🙂
    Jag kommer gärna ner och gastar på Archipelago när ni har passerat de knepigaste delarna av Engelska kanalen. Kul att läsa era uppdateringar, lycka till på resan, /cg