Seglar söderut

Vi seglar en lång bit från Oskarshamn, via en tankning i Kalmar, till Ystad. I Kalmar fick vi två trevliga överraskningar: Janne som varit reporter på radio Sörmland och hans fru mötte oss med förning, lantchips. Vi får en pratstund vid tankningen och får nästa positiva vetskap, archipelagos motor har dragit nästan hälften så mycket diesel som vi trott.
Lennart började genast när vi kommit till Ystad att söka hjälp med att lösa strömförsörjningen till bogpropellern. Eva o Staffan kom från Helsingborg för att vi skulle ses innan vi åker längre bort från dem. Vi hade nöjet att även få träffa den förnäma Doris, en engelsk tik med både pudel och labrador i sig. Stadsbesök med införskaffande av resterande skeppsapotek, bankbesök för bankID som Eva tipsade om, och glass i Sjöbo blev dagens aktiviteter. Sedan väntade vi in vänner som skulle lämna sin bil i Ystad och följa med oss en bit västerut, Doriz o Ingvar, som har erfarenhet av bl a Kielkanalen från en segling till Medelhavet. Sen var natten kommen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One thought on “Seglar söderut

  1. Pingback: Nya inlägg | Segeläventyr med Archipelago