Segling med förhinder

Äntligen har vi hittat sätt att skicka mail till vår blogg. Varken Ystad marina eller skillinge marina i Skåne har bistått med Wifi, men mail från Eilas mobil läser saken f n.
Vi har via sjöassistans och tackel o tåg i ystad fått kontakt med Johnnys elektriska. Han kom farande en timmes väg i tron att vi hade kontaktproblem med bogpropellern. Det var värre än så. Kablar behövde dras från för till akter, nya batterier inhandlas och omvandlare från tolv till tjugofyra volt skaffades. Det gick inte att lösa på en gång, han dök upp elva första kvällen och ville vi skulle komma närmare hans jobb. Därför seglade vi i medvind tillbaka österut fyra timmar för att komma till Skillinge. Ombord hade vi nu även Doriz o Ingvar som tänkt stärka upp oss genom Kielkanalen. Istället fick de följa med oss tillbaka en bit och hjälpa till med allt möjligt, även moraliskt stöd. Vi hann med lite kultur i form av besök på Glimmingehus och en tur med bornholmsklippern Klara Marie, äta födelsedagmiddag på ett överraskande ställe med jättegod mat i hamnen i skillinge samt en rökta räkor o laxavskedsmiddag på Archipelago. Johnny gjorde sitt jobb klart, våra vänner åkte hem o vi väntar på bättre vindar ett tag, vindprognosen ser inte så kul ut, men sånt är livet o segling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Segling med förhinder

  1. Pingback: Nya inlägg | Segeläventyr med Archipelago

  2. Ja, ett oändligt tålamod är nog på sin plats, men å andra sidan har ni ju gott om tid nu, till skillnad mot förr. Vi följer er resa med stort intresse, o beundran måste jag säga…var rädda om er