El VÄRK.

Kommunikatör i farten

Kommunikatör i farten

Fixning av annat slag

Fixning av annat slag

Problemen med elen förföljer oss. Det tråkiga har varit att inte begripa vad som händer. Nu när bogpropellern var lagad slutade kortvågsradion fungera, den var”stendöd”. Det blev ingen begravning, vår eminenta elektriker tog vår trasiga radio, for tvärsigenom Skåne och fick den
utbytt mot en fungerande radio. Inte helt gratis men till en hyfsad kostnad.

Att få datorn, Pactormodemet och kortvågsradion att samarbeta finns beskrivet på nätet. En tvåhundra sidig beskrivning på engelska. Mathias min äldste son har läst och förmedlat via telefon hur jag skall göra. Efter många timmars arbete fungerar apparaterna och operatören lyckas ta fram en tredagars väderrapport i färg via radiovågor från Belgien. Hurra Hurra äntligen. Förhoppningarna stiger om att el-äventyret kan återgå till segeläventyr.
Just nu regnar det och blåser mer än vad som är behagligt. Till kvällen vid åtta tiden kommer förutsättningarna att bli bättre då sticker vi en seglats på ett och halvt dygn. Ett stort tack till el Jonny i Skillinge samt till Mathias.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 thoughts on “El VÄRK.

  1. Otroligt vad duktig Mathias är, tur att vi har våra ungar, dom är värda sin vikt i guld.
    Håller tummarna nu…kramar till båda två