Till Burg

Fredag 24/7 2015
Efter en natt på väg mot Gedser i det svartaste mörker på ett bläsigt och kallt hav fick vi vänta på gryningen. En gryning som dök upp efter en evighet vid halv fem. Vi la oss på svaj i lä av Gedser och vilade en stund efter 25 timmars segling och motorgång från Skillinge.
Efter fyra timmars sömn fortsatte vi seglingen mot Burg. Målet Burg bestämdes av vår motor som då och då gav ifrån sig ett ooroväckandemissljud som Eila uppfattade som en annalkande motorbåt. Lennarts oro såg framför sig en söndersliten gummipackning som riskerade att sänka båten. Vid reparatörernas felsökning skötte sig motorn perfekt och motorn blev godkänd av experterna från Volvo penta. Vi fick en del råd det kändes bra att få den undersökt .Nu har vi bunkrat och fortsätter mot Kiel troligen lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 thoughts on “Till Burg

  1. Skönt att ni kommit ”en bit” på väg, kanske det börjar lugna sig lite efter det trassel ni haft. Själva är vi utanför Trondheim, på vår roadtripp. Var rädda om er, så roligt att läsa det ni delar med er…

  2. Jag följde er på Marinetraffic när ni la ut från Burg och stävade mot bron för att sen tvärvända och segla runt ön. Enligt en Wikipediaartikel ska den ha 23 meters fri höjd, vad angav sjökortet?