I väntan på utslussning.

Vi har nu väntat i Brunsbyttel i två dagar för att slussa ut i Tyska bukten. Vi har legat förtöjda som tredjebåt av fyra som är max i marinan. Vi hade en holländare, en tysk och en engelsman bredvid. Nya erfarenheter väntar. Tidvattnet är 3,5 meter där kielkanalen mynnar i Elbe. Strömmen i Elbe når farter på upp till fem knop. Ett viktigt redskap är klockan för att hålla reda på tidvattnet. En ny och mycket obekant erfarenhet för oss än så länge, Det har blåst 20 M/s under flera dagar. Prognosen ser bra ut ur vindsynpunkt, lätta vindar väntar. Vi får en ny matros, CG kliver på i Cuxhafen. Nu far vi mot Holland och har fått goda råd vi lyssnat på från båtgrannarna. Bland annat att inte göra som engelsmännen som har bråttom och sticker mot både vind, vågor och ström. Vi väntar in högvatten och går med strömmen i e m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 thoughts on “I väntan på utslussning.

  1. då ni legat 2dagar i Brunsbüttel har ni förstås besökt kiel-kanal-museet som ju är intressant, eller?
    Klockan måste man ha om man ska färdas i tidvattnet