Mötet med tidvatten.

Slussningen ut i Elbe var enkel. Väl ute i Elbe på väg till Cuxhafen visade loggen 4.8 knop i motsjö. Farten över grund visade 9,8 knop. En märklig känsla det här med ström. I Cuxhafen väntar CG på att bli hämtad. Infarten till hamnen ser liten ut när vi styr mot inloppets betongfundament med fem knops ström rakt i sidan. Båten känns som den sladdar genom inloppet. Manövern sker med full gas och hjärtat i halsgropen. Väl inne möter vi CG på bryggan som plockas upp i farten och vi lämnar Cuxhafen med full fart genom utloppet.

Vi njuter av farten på nästan tio knop ut mot Nordsjön. Efter 17 timmar angör vi Nordeneyi lågvatten lägger oss på utsidan av en modell större segelskuta klockan är 07.00 när vi trötta kryper till kojs. Efter 1 1/2 timme blir vi väckta av skutans kapten som skall avsegla. Lite segt
i kropp ock knopp letar vi och finner en jättefin bryggplats och kan på nytt komma till ro i våra kojer.
Seglatsen i Holland sker med översiktskort och plotter. Ingen bra lösning. Enligt vår plotter har vi seglat på 0,2 meters djup. Holländarna köper nya sjökort varje för att sandbotten flyttar på sig. Efter några dagar med tidvatten bestämmer vi oss för att angöra Amsterdam via insjön Ijsselmer. Sjön är lika stor som Mälaren men har ett djup på mellan 2,5-5 meter.
Inseglingen till insjön gjorde vi i mörker och högvatten.

Väl i Amsterdam mönstrar CG av och Lisa på. Tack CG för trevligt sällskap. Vi blir bjudna på avskedsmiddag i ett livfullt och sommarvarmt Amsterdam av CG och Susanne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 thoughts on “Mötet med tidvatten.

  1. Hallå där!
    Dags för en telefonkontakt! Finns det möjlighet att nå er v 33 någon gång mellan 11.00-13.00 mån-fre. Kram Susanne P4

    • Hej, vi provar gärna satellittelefonen vid elva imorgon måndag. Vi är kvar i Dunkerque p g à motorkoll, så ring mobilen om det inte funkar med radion, hälsning