26 Timmars segling.

Tänk vad skönt det känns att få komma till ro i båten utan gungande och lutande i en skön hamn. Dåligt med sömn under natten pga fartygstrafiken som var tät, lanternorna lyste i alla väderstreck. Slörvindar ( vinden in snett bakifrån ) det gungade ordentligt, ibland var det svårt att sitta kvar bakom ratten. Lisa går och lägger sig vid 24.00 Eila och jag är uppe fram till 05.00 därefter lite sömn. Infarten till Dunkerque sker mellan sandbankar. Vattnet blir märkligt nästan galet när tidvattnet vänder.Motorn har lagt sig till med ett missljud som skapar oro ombord. Motorn i sig låter bra men det är ett biljud som är skärande som sker i takt med båtens gungande. Missljudet finns där även om motorn inte belastas. Skepparen hoppas på att ljudet kommer från något billigt.
Imorgon kommer båten att få tillsyn. Hamnkaptenen fixar hit mekaniker till imorgon FM.
Vad människor är hjälpsamma. El Jonny i Skillinge som hjälpte oss med kortvågsradion lät meddela via sms att vår trasiga radio är lagad. Får vi problem med vår nya så får vi byta radio med honom mot frakt kostnad. Vi möter hjälpsamma människor vart vi kommer, det känns jättebra.
Planen är ett besök på ön på andra sidan kanalen innan vi seglar vidare över Biscaia.
Stämningen ombord är god det känns att vi är på väg. Tidvattnet är mindre skrämmande.
Nu känns det mer som en faktor som krånglar till seglandet. Det krävs planering, hemma åker vi i hamn när vi vill utan hänsyn till klockan. Ett mycket behagligt liv som jag inte riktigt förstått värdet av förrän nu när båten åker upp och ner sex meter två gånger per dygn.
Det känns härligt trots missljudet från motorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One thought on “26 Timmars segling.

  1. Det är alltid lika rolig att läsa hur det går för er. Själv ägnade helgen åt lite segling i sjön Sommen. Inte så spektakulärt med andra ord.
    Lycka till med gnissel och andra tekniska problem och naturligtvis seglingen i övrigt!