England

Under segel korsade vi engelska kanalen. Ungefär mitt i kanalen mötte vi en simmare med följebåt. Vad är en seglats till Karibien jämfört med en simtur över Engelska kanalen.Återigen seglade vi under natten anländer Brighton på morgonkvisten. Det var mörkt fram till 06.41. England mötte oss med regn, dis och dimma. Trötta och genomvåta efter en natts segling knöt vi fast och uppsökte hamnkontoret avgiften per dygn motsvarar nästan en hotellnatt i Sverige .
Hur gick det med motorn? En energisk fransman tog sig an båtmotorns missljud. Han bytte
kamrem och diverse andra remmar. Till en kostnad som inte var billig. När motorn startades efter utfört reparationsarbete kvarstod missljudet. Den franska mekanikern visade på alla sätt att motorn är ok. Det kändes inte kul att missljudet kvarstår och att inte kunna göra sig förstådd. Jag längtar hem till en mekaniker som förstår vad jag säger.
Seglatsen fortsätter, vinden lättar under dagen motorn startas , motorns missljudet sprider sig så att alla ombord drabbas av missmod och oro.
Skepparen dvs. jag öppnar alla luckor och frilägger motorn, lyssnar, det hela löser sig när orsaken till oljudet visar sig vara tre slangar som trycker mot motorrummets trävägg.
Äntligen slut på den plågan.
Lisa lämnar båten på fredag. Vi planerar för vår överfart över Biscaia. Vädret är inte kul.
Nätterna är kalla vindstyrkorna är kraftfulla, det tjuter i riggen nu när jag skriver detta.
Vi mötte två finländska seglare som under sex veckor varit i bla. Skottland . De har haft värmaren på varje natt. Nordeuropa har haft en onormalt kall och regnig sommar.
Efter att Lisa lämnat oss far vi vidare mot Portsmouth. Vi kommer där att invänta bra väder sedan väntar Biscaia .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 thoughts on “England

  1. De man inte kan får man lära sig å nu kan skepparen själv felsöka 🙂 kanske blir de billigare också … ha en fortsatt bra resa … kram

  2. Tur att du hittade orsaken till missljudet, och detta väder…här där vi befinner oss på västsidan i Norge haglade det härom dagen, stora som ärtor, hela sommaren förutom nån enstaka dag har varit iskall, var rädda om er??