Guernsey

Efter Brighton när vi lämnat Lisa seglade vi till Portsmouth . Portsmouth sjöd av liv inför Fastnet race som avslutade Cowes seglingsvecka. Efter en natt ger vi oss i kast med norra Isle of Whight och Needles som är ett beryktat nålsöga ut i Engelska kanalen. Vinden blåste emot och strömmen var emot. Vattnet var crazy, det såg ut som om det stundligen kokade. Vågorna byggde och farten fanns inte. Vår båt höjde sig och föll sen fritt och landade med en "djävla smäll". Vi fick nog och vände, hittade en boj och fick en lugn natt.Vi gjorde en nystart nästa morgon, Eila läste på fel datum i tidvattentabellen med resultatet att vi hade en fart av sex knop i båten men bara 1,5 över grund. Men det gick ändå lugnt till.
Målet var kanalöarna som Lennart räknade avståndet till, 55 NM. Det var I själva verket 90 NM och gav oss igen en nattsegling, den här gången ofrivillig. Vi bromsade farten de sex sista timmarna för att invänta soluppgången. I hamnen på Guernsey lade vi till kl åtta. Kl nio kom hamnpersonal o ville ha betalt, kl tio kom tullpersonal med en blankett att fylla i. Det är tufft att vara seglare på heltid. Numera jobbar vi båda både dag och natt.
Nu har vi sju meter tidvatten, vilket gör hamnen speciell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 thoughts on “Guernsey

  1. Jag antar att ni kommit längre nu men hoppas ni tar det lugnt ibland också! Det låter extremt jobbigt att vara på G båda två hela nätterna! Glöm inte att ni ska hinna njuta också och ni är ju pensionärer så ta det lugnt!

    • Hej Berit.
      Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har handlat en procedur på fem timmar. Vi vandrade i Croscoff en mindre fransk stad som är fantastisk. Vädret är trist det är grått, duggregn mellan varven. Imorgon bär det av mot Brest sedan Biscaya. Må väl var rädd om dig.
      Lennart o Eila