Oförglömligt möte

Återigen en dag med härlig segling. Målet är Frankrike en liten stad som heter Treguier. Staden ligger en bit upp i en flod ser spännande ut på sjökortet. Märklig syn att komma till en kust som har lågvatten på ca 9 meter. Stenar sticker upp ur vattnet som vassa spetsar.Helt plötsligt frustar det till två meter från sittbrunnen och skrämmer mig rejält , äntligen första mötet med delfiner . Sen simmar de omkring båten under en stund och försvinner lika plötsligt som de kom.
Häftigt. Vi fortsätter uppför floden väl framme blir vi anvisade att ligga på svaj för att hamnen är full. Känns lite obehagligt att ligga för ankar i ett tidvatten på 9 meter i en flod med kraftig ström. Dessutom har vi under resan vid två tillfällen misslyckats med att få ankaret att fästa.
Vid dessa två tillfällen vaknade vi inte där vi lagt oss. Vid första tillfället landade vårt ankare på en gammal madrass vid andra tillfället var i den Holländska insjön draggade vi 200 meter mot land medan vi sov sött.
Nåväl det ligger två segelbåtar bredvid oss. Vattnet är helt stilla. Vi ligger nedanför att hus eller flera hus som i sitt utseende för tankarna till Greve Drackulas boning. Synen är magisk.
Vattnet är grönt floden är omgiven av branta grönklädda bergsväggar med Drackulas kusin eller nått som granne.
Vi åker upp och ner nio meter under natten båten ligger still vi ställer klockan på väckning en timme innan lågvatten för att kontrollera djupet. Allt går bra.
Härligt att få upptäcka länder med egen båt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 thoughts on “Oförglömligt möte

  • Visst är de djur som glädjer när de dyker upp, delfinerna. Vi ser stora fiskar men inte tjuter vi glatt för det, kul att ni följer oss, hälsningar Eila o lennart

  • Hej Kajsa, vi är ensamma tillsammans nu när Lisa åkt hem. Får se när det kommer nya i besättningen, vi har det skönt, är i roscoff, den andra franska hamnen med gratisbuss runt stan på sommaren. Känns lyxigt. Hoppas ni har det bra hemma, kram eila

  • Hej Wasstie.
   Ibland funderar jag på om vi eller jag är alltför gnällig i skrivandet. Det har varit motigt men det är nog så det är på sjön och seglarlivet. En bra träning erbjuds varje dag till att se det positiva i varje situation och att glädjas åt varje ögonblick när saker bara funkar. Det är spännande hela tiden. Ser vackra och annorlunda miljöer det känns berikandede. Må väl
   Hälsningar Lennart

   • Hej Lennart .. Klart man måste få klaga ”lite” … å jag förstår att er resa inte går att jämföra med något annat. Vilka otroliga upplevelser ni gör, även dom mindre bra e ju ändå något att minnas. De glädjer mig att ni fortfarande är på väg för ja vet ju att detta verkligen var din önskedröm. Ha en fortsatt lyckosam resa .. saknar dig här på ”udden” men du har nog trevligare där du är nu … Kramiz/ wasstie

 1. Kul att läsa om angenäma upplevelser och att det kan gå bra också!
  Tyckte ni hade lite oroväckande mycket krångel i början av er seglats.
  Ha det fortsatt bra!
  /Lasse P

  • Kul att du läser och kommenterar. Ibland tror jag det finns stora likheter mellan seglare och bönder vi gnäller alltid.
   Vi har haft det motigt men det är en del av seglarlivet. Just nu sprider sig oros känslor inför överfarten av Biscyia. Hur blir vädret mm. Vi är ännu nybörjare på långfärssegling men vi lär oss för varje dag.
   Hälsningar Lennart o Eila.

 2. Kul att höra att ni äntligen fick höra ljudet av delfiner.Trodde att ni satt fast i en sandbank i 5,7knops fart!,,

 3. Hej Lennart och Eila! Så himla kul att kunna följa era äventyr! Vi har haft fullt upp med flytt så vi har inte hunnit läsa så mycket, men nu är vi ikapp. Vi tycker ni är jättemodiga som gett er ut på det stora haven och följt era drömmar.
  Vilka utmaningar ni har mött redan. Läskigt och härligt i en salig blandning. / kramar från Pia och Danne

  • Hej, i nya huset, hoppas flytten gick bra. Vi har det bra o det händer så mycket varje dag, så det känns som vi redan varit borta jättelänge. Men, det är ju snart två månader också. Kul att ni följer oss på resan, vi hörs vidare. Kram Eila o lennart