Regn,regn ,regn.

Vist är det mysigt att krypa ner under täcket och höra regnet mot taket. Upplevelsen av stillsam njutning står i relation till tid. Njutningen sjunker snabbt i takt med tiden.Istället infinner sig rastlöshet. Prognosen om den håller medför regn i ytterligare tre dagar.
Lågtrycken över Atlanten tycks aldrig ta slut. Tur att vi har uppkoppling , och en skön dusch i båten . Mat behöver införskaffas trots regnet.

Tidsramarna för den fortsatta seglingen är att vi MÅSTE vara på Kanarieöarna före oktobers utgång. Därefter infinner sig medelvindar på 15-20 M/s.
Avstånd till Brest -Spanien 360 NM. Spanien- Lissabon ca 300 NM . Lissabon-Madeira
550 NM. Madeira -Kanarieöarna 300 n NM. Vi har en bit kvar men vad bryr sig lågtrycken om det. Vi får allt vänta vi längtar inte efter en kuling på Biscaya.

1 Nautisk mil ( NM) är lika med 1852 meter. Vi brukar räkna med en medelfart på 5 NM i timmen. Toppfarten har varit 9,5 knop vilket motsvarar 9,5 NM i timmen. Den noteringen var under några timmar över Engelska kanalen.
Eila o Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 thoughts on “Regn,regn ,regn.

  • Hej Flemming.
   Vår plan är att ta oss till Karibien i december.
   Vi har inte bestämt vilka Kanarieöarna vi kommer att besöka. Först ska vi över Biscaya.
   Lennart

  • Vi kommer att dela upp dygnet. Väl ute i Atlanten kommer äggklockan fram. Väckning varje kvart. Vi har koll på lastbåtar via AIS. Kan ställa in larmsignal som larmar vid kollisionsrisk med dessa fartyg.. Tiden går fort vid långa överfarter om sjösjukan inte härjar.
   Lennart o Eila