Äntligen över !

Utfärden från Brest blev oväntad hastig. Vi borde ha läst på vad som kunde hända. Vi fick en väldans fart över 11 knop medström som sen mötte Atlantvågorna. På håll såg det ut som en tsunamivåg . Havet guppade åt alla håll under ett på timmar, inte kul.

Roligare var det at få sällskap med lekfulla delfiner. Dessa djur skapade en sann glädje ombord varje gång de dök upp.
Dök upp gjorde även tre valar som simmade parallellt med båten på ungefär hundra meters avstånd. När de sedan vände och simmade mot vår båt hoppades vi att de bara ville säga hej och inte leka med oss. Valarna var större än vår båt och bjöd även på sång och blåste vattenkaskader. Mäktigt.

Tredje besöket var ett par gulliga småfåglar som vilade upp sig och fångade småflugor innan de fortsatte sin väg..
Vädret var skiftande, men med lugna vindar. Sol, dimma, åska,vindstilla, blåst.

Ett av hjärnspökena tog sig uttryck i att Eila, oroligt blickande mot befarade åskmoln trodde sig se en mindre tornado. När de blev två såg hon att det var valar på avstånd son sprutade vatten högt upp i luften. Skönt, kändes det.

Angöringen i den svartaste natten kryddad med tät dimma var spännande. Nästa hjärnspöke dök upp. Det tycktes som vi först åkte uppför och därefter nedför mot inloppet, där det såg ut som en jättestor kinesisk djonk låg i vägen. Närmare såg vi att det var stadsljus som klättrade uppför en bergssluttning.

Vid femtiden ankrade vi upp. Fyra meters tidvatten. Skönt att få sova efter tre vaknätter.
Efter ett dygn orkade vi ta oss in till stan Cedeira med hjälp av jollen. En ren och snygg och alldeles fantastisk liten stad.

Det är svårt att fatta att vi är i Spanien. Vi planerar nu för korta etapper och inga nattseglingar innan överfarten till Madeira. Vi skulle vilja gå på fotboll i Porto. Lissabon väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 thoughts on “Äntligen över !

  1. Vad häftigt det låter! men läskigt också. Stort grattis till en lyckad överfart. Skönt att höra att ni är i säkerhet/ Pia

  2. Så roligt att läsa om alla naturupplevelser, men det verkar också vara nervöst. Vila och ha kul nu innan fortsatta äventyr?

  3. Förstår att möten med delfiner, valar och småfåglar måste kännas magiska. Jag vet en som paddlade runt Norges och Sveriges kust och som beskrev mötet med en humla som vilade på hans kajak och gjorde honom sällskap ett tag. Det var en av de finaste stunderna under den långa paddlingen. Jag har själv haft en liknande upplevelse vid ett toppröse på hög höjd någon mil söder om Abisko. En humla landade på ryggsäcken när vi satt och fikade. Underbart! Ha en fortsatt fin seglats till Madeira som är en fantastiskt vacker ö. Roger hälsar.