Portugal.

Vi sitter i båten och äter pizza samtidigt som vi tittar på rapport. Har under dagen avverkat 52 NM för motor. Svaga vindar från söder. Atlantvågorna är imponerande, omärkliga och ändå upp till fyra meter höga. Natten till idag låg vi vid Islas Cies, en ö utan hamn. Vi rodde in till ön och fick för första gången uppleva svårigheten att med kraftig dyning angöra en sandstrand.

Utsikten över ön är svårbeskrivlig. I förgrunden sandstranden med turkos färgat vatten i bakgrunden bergstoppar på över två hundra meter däremellan grön frodig vegetation, med en del villor . Det var så vackert. Ljudkulissen var brytande vågor mot sandstranden.

Vädret är inte så kul, dis och dimma och inte särskilt varmt. Gårdagen på ön var varm men till havs är det fortfarande kallt.
Vi ligger nu i Povoa de Varzim. Lite trötta på fiskebyar har skapat en längtan efter städer. Imorgon tar vi tunnelbanan in till Porto. Skall bli jättekul.

Hemlängtan har påverkat mig kanske mest för att ett barnbarn Johan 6 år är allvarligt sjuk.
IVA i Falun samt hjärtavdelning, stackars barn och föräldrar. Den värsta krisen är över och det ser ut att gå bra. Nackdelen med att vara borta länge är att vi eller jag kan inget göra åt det som händer hemma.

Det är skönt att ligga i hamn, få till gång till WI-FI, el och slippa oron över om ankaret sitter.
Under de senaste två veckorna har vi legat på svaj i 12 nätter.

Planen är att ligga här under några dagar innan vi fortsätter mot Lissabon ,mera storstäder.
Sen väntar överfarten till Maderia 550 NM sen är det bara 250 NM till Kanarieöarna.
Vi träffade en Britt på bryggan idag som seglat till Karibien fem gånger han tyckte att Karibien är förstört numera genomkommersialiserat. Vi får väll se?

Lennart o Eila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 thoughts on “Portugal.

 1. Intressant att läsa om er färd. Det går framåt☺️ Jag förstår att oro för barnbarn kan kännas jobbig, särskilt när man är långt borta. Skönt att det verkar bättre. Ha det fortsatt bra!

 2. Spännande att höra ifrån er. Så jobbigt med litet sjukt barnbarn men skönt att det verkar ha vänt. Ja ni får känna på olika prövningar. Kram Maria

  • Tjena Bengan.
   Kul att du läser. Det här livet är minst likaspännande som på jobbet. Att vara pensionär är inte fel när man som jág får uppleva nya saker varje dag.
   Lennart

 3. Hej! Jag ser att ni har det bra! Undrar hur länge ni kommer att vara i Portugal?
  Ska i till Lissabon? Kram från Lisa d.ä.