Det tjuter i riggen.

Vi ligger kvar i Povoa de Varzim. Det regnar,blåser, gungar,rycker i förtöjningstamparna som just nu är tio till antalet. Inne har vi det varmt med hjälp av el-element, Klockan är ett och det är nästan mörkt ute. Oron över förtöjningarna finns där hela tiden. Vågorna stoppar inte mot piren utan rullar in i hamnen. De har nu en höjd på fem meter när de kastar sig mot piren.
Allt är kraftfullt och egentligen vackert som skådespel om vi slapp ligga här. Tänk att få vara åskådare i en varm bil och titta ut mot dessa vansinnigt gungade fritidsbåtar.

Det är tydligen så här seglar livet är. Ena stunden fullständigt underbart för att i nästa vara
vått,kallt,gungigt, otryggt, otroligt olustigt, en alldeles för lång väntan på att det ska bli bättre.

Samtidigt så är det kul och spännande, det stämmer nog att seglare är lite ”blåsta” eller galna för att uppskatta det här livet. Mitt i allt så är livet ganska enkelt, äta,sova,sköta båten, ha koll på väder, och förtöjningar. Eila sitter och läser, jag kollar in nyheter via Wi-FI och surfar förstås.
Vi är glada över att slippa detta väder till havs, hellre här än där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 thoughts on “Det tjuter i riggen.

 1. Medans Eila läser får Du börja felsöka radion enligt E-postmeddelandet jag skickade till dig nyss. Jag lyssnar på 16528 någon timme, så det är bara att ropa in / SEA-25

 2. Hur går det med sjösjukan? Har ni blivit vana så det inte känns längre? Jag tror att man kan bli det nämligen. En liten tröst kanske. Även inne i hamn kan det ju gunga bra, det märker ni väl nu. Här har det regnat men just nu är det blå himmel igen och solsken. Men inte så varmt +17 ca. Hösten närmar sig med stora kliv! Ha det jättebra!

  • Hej Berit.
   Sjösjuka känner jag av och till men Eilá verkar helt oberörd.
   Situationen just nu är hemsk. Båten gungar konstant det tjuter i riggen det rycker och knakar i tamparna, totalt orytmiskt. Vi lyssnar på musik för att avleda eländet.
   Det har nu regnat oavbrutet sedan igår kväll. Men det är torrt och varmt inne. Imorgon eftermiddag kommer vinden att avta. Vi har en mängd olika sjösjukepiller och plåster. Jag tänker att under resan kommer jag att bli sjösjuk frågan är när. Må väl och tack för dina kommentarer
   Lennart

 3. Här sitter vi under plåttaket.Ute är ett fruktansvärt åskväder,det som någon står och spolar med slang på fönstren.Nåja golvet är ändå stabilt.Och varm har vi.
  Kram Staffan&Eva

  • Ni sitter inte i sjön precis. Full aktivitet på bryggan i regnet.
   Båtar far åt alla håll, gungar och hoppar . Knaparna på bryggan lossnar. Hamnpersonalen spänner ihop bryggan med spännband. Det är svårt att gå på bryggan i gungandet. Det käns inte så tryggt just nu men det blir väll bättre .
   Lennart o Eila

 4. Hej! Jag tyckte att Peniche var en speciell stad ( på 70-talets interrail), samt ön Berlengas utanför staden. Undrar hur det är nu? Berlengas var bara bebott på sommaren av fiskarfamiljer men hade ett väldigt speciellt vandrarhem. Hoppas vädret blir bättre snart! Kram från Lisa

 5. Hej Lisa.
  Vi ligger nu i Povoa de Varzim. Strax utanför Porto.
  Vi kommer att ligga här till på torsdag eller fredag.
  Sen reser vi mot Lisabon. Efter att vi sett nog av Lisabon och värdet rapporterna är ok så åker vi till Maderia.
  Det är svårt att med bestämdhet ange tider för vi är beroende av vädret. Det vi vet är att vi kommer att vara på Kanarieöarna öarna under ca 1 1/2 månad innan överfarten till Karibien. Men vi är nog kvar i Portugal ca 1-2 veckor. Kul att du skriver, tyvärr kan vi bara svara när vi har uppkoppling.
  Lennart o Eila

 6. Idag en innedag – sjön är fjordgrå och t o m små vita gäs — har bakat plommenpaj och småkakor – vilket passar bra en sån här dag