Lissabon.

Vänligheten i bemötande slutar aldrig att förvåna.Vi möts utanför hamnen av hamnpersonal per båt efter VHF kontakt. Vi lotsas in till angiven plats där personal möter och förtöjer båten.Det kallar jag ett föredömligt bemötande av ett pensionärs par.
Väl inne på hamnkontoret efter incheckning får vi information om allt som vi kan behöva.
Incheckning följer samma mönster i varje hamn. Pass, ägarintyg, samt att försäkringsbivis på båten skall uppvisas.
Vi fick besök av polis utöver vanlig incheckning i vår förra hamn. Denne för övrigt sympatiske polisman skulle absolut ha ett registreringsnummer på båten. Vi har internationellt intyg från transportstyrelsens fartygsregister på engelska ,vilket inte dög eftersom det saknade registreringsnummer . Till sist accepterade han vår cal sign till Vår VHF radio som inte alls är något nummer utan SDUF.
Ordningsam var han och trevlig men lite väl ambitiös .
Det råder en viss oro eller spänning inför vår längsta överfart så här långt. 550 sjömil rakt ut i Atlanten. Spännande. Vi vet att den värsta biten av hela projektet är resan från Sverige till Kanarieöarna .
Väl där så är resan till Kariben oftast rätt enkel.
Vi gör vad vi kan för att uppfylla vårt måtto som är Vi ska Ha Det Lugnt Och Skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 thoughts on “Lissabon.

 1. Hej på Er … För en landkrabba som jag är detta helt fantastiskt å overkligt. Hur kan man ens göra en sådan resa .. lite avis e jag dock på allt ni får uppleva. Att styra en båt ut på havet å ha 550 mil framför sig känns mer än mäktigt .. Hur lång tid kan de ta att åka över?
  Ha en fortsatt bea resa å va rädda om Er … Kram Wasstie

  • Hej Wasstie.
   550 (NM) är sjömil. En sjömil är 1852 meter. Men resan tar ca 5 dagar rakt ut i Atlanten . Det känns.. Resan över till Karibien från Kanarieöarna är 2600 NM . Den tar ca tre veckor. Problemet jag har är att jag blir illamående vid vissa
   vågstrukturer och lätt apatisk.
   Hoppas det går över. Vi har ett välsorterat medecinskåp utskrivet av en läkare jag får får prova mig fram.
   Kul att du skriver, saknar dig och jobbet ibland.
   Kram Lennart.

 2. Ja , om en vecka då går våra båtar upp ur sjön . Det är lovat bra väder , om det håller i sej får vi se. Blir ni kvar på Islas Canarias över vintern eller gör ni överseglingen i höst ? Önskar Er en fortsatt lyckosam segling med många upplevelser . Hälsningar från Solviks BK / Calle Flemming

  • Hej Kalle.
   Vi seglade de senaste dagarna i kort brallor och t-tröja.
   Vi lämnar Kanarieöarna i början av december när orkansäsongen i Karibien är över. Vi är i Lissabon under några dagar sen sticker vi till Maderia.
   Hälsa till Solviks båtklubb från mig och Eila.