Tur som en tok !

När vi lämnade Lanzarote låter det igen konstigt från motorn. Dessvärre hörs ett metalliskt skramlande som får mig att vända tillbaka mot Playa Blaanca.Efter ett par kraftiga smällar i motsjön så upphör missljudet.

Vi fortsätter mon Gran Canaria. som angörs efter en jobbigt gungig natt som får mig att tycka riktigt illa om seglarlivet.

Vi sover ut och fortsätter mot Teneriffa. Vi seglar runt Gran Canaria längst östkusten och har en underbar segling i undanvind med god fart ca 9 Knop för enbart försegel.
Lugn och fin gång trotts hög sjö.
Vi lägger oss på svaj i skaplig vindlä.

När det är dax för avfärd fungerar inte ankarspelet. Ankaret med kätting drogs upp för hand av skepparen
Det visade sig att vi var utan el, orsaken till detta visade sig hänga ihop med tidigare missljud från motorn, fästet till generatorn hade gått av och generatorn hängde lös i motorrummet.
Inga instrument fungerar eller autopilot. Startentill Teneriffa skjuts upp.
I hamnen vi nyss lämnat ligger båten Swede dreams vars skeppare Carlos har en hel verkstad med svets,svarv allt man kan önska sig om man har ett trasigt generatorfäste..
Carlos fixar fästet, en härlig människa, generös och hjälpsam på väg runt jorden med sin fru Lola och deras två barn.
Tänk vilken tur att fästet gick av nu och inte på Atlanten och att Carlos fans där.

Efter fyra dagar lämnar vi Gran Canaria med en. väderprognos på 10m/s nordostlig vind rena drömmen.
Ganska snart liknar det mer en mardröm vågor på fyra till fem meter och vindar på 20 m/s. Båten blir överspolad när en halv våg landar i sittbrunnen tur att vi stängt tillnedgångsluckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 thoughts on “Tur som en tok !

 1. Tack för senast. Vilka äventyr ni råkar ut för. Tänker på er. Är nu hemma i Eskilstuna och Fia i Sundsvall. Ove hälsar så mycket. Kram

 2. Först innan kommentarer om er seglats, ETT JÄTTESTORT TACK för ditt tal på min 80-årsdag!!!
  Det var både förvånande att det gick att tima in så perfekt efter att jag sagt välkomna och sjungit min galna sång ”Mammarock” ur Kåldolmar och Kalsipper av Nationalteatern, och jag blev så tystad av dina fina ord! Sedan var det bara för övriga talare att haka på lovorden. Jag blev så hyllad att jag inte hämtat mig än. Jag har ju en skrivargrupp i lokaler tillhörig kommunen och deras seniorverksamhet och ni kan tänka er min förvåning när de allihop ställde sig upp framför mig och sjöng! En självskriven hyllningssång! Många andra fina uppträdanden var det också och så sjöng vi en massa (ja vad tror du?) proggsånger och sånt som jag gillar!

  Det var en dag jag sent kommer att glömma och det finns mycket att tänka på och minnas. Synd att ni inte var där och hela ”din” familj saknades ju, mycket!

  Nu får ni ha några lugna dagar på Teneriffa, du minns det var där vi hade långa telefonsamtal när jag hade lunginflammation och låg där på sjukhus. Inte så roligt att minnas men just telefonen var en god kompis då!

  Kramar och var försiktiga och lugna! Berit

 3. var det inte meningen att ni skulle ta det lite lugnt numera??? Delar av er resa skulle jag gärna vara med på med förmodligen inte allt… Hursom lycka till i framtiden och hoppas att båten håller resten av resan. Ses o hörs!

  Lelle Karlsson