Besök av barn och barnbarn ”SKITKUL”.

Vi har nu varit på Teneriffa i två veckor. Vistelsen här har främst varit för att träffa vänner, barn och barnbarn.Hamnarna har varit urtrista.
jättetrevligt att träffa Ingvar Edin med fru Lusse från Eskilstuna. Staffan o Eva Wibell gamla vänner numera bosatta i Helsingborg. Eila och jag fick förmånen att vara deras caddies under en golvrunda kul men tungt.
Äntligen får vi träffa barn och barnbarn. Vad vi har längtat och planerat för för denna vecka.

Planet med våra efterlängtade barn kom i tid . Antalet ombord ökade med 300 %. Med resväskor och packning kändes det trångt innan allt kom till rätta. Dagen efter kom Staffan och Eva på besök kul både för dom och Martin och Marie som inte träffat varandra på mycket länge.
Kvällen avslutas med gemensam middag.

Under dag nummer två bryter vinterkräksjukan ut. Martin och Marie tar in på hotell, klokt beslut. Antalet sjuka är 4 av 6. Alexander ,Marie,Lennart,Eila genomlider eländet medan Martin och LIsa är oroliga för om även de kommer att insjukna.

Vi gör besök på Teide. Vi gör en nostalgitripp till Vintersol där Marie bott nio veckor för behandling av sin reumatism som ung.
Trist med magsjuka men härligt att ses.

BÅTEN:
Vi måste till Gran Canaria för att få hjälp med en generator, den laddar inte. Vi hoppasatt att där kunna träffa Lelle Karlsson en gammal bekant.
Efter det far vi till Fuerteventura för att träffa andra vänner Hasse o Agge från Eskilstuna.

Resan över Atlanten närmar sig, det känns lite oroligt och mycket spännande. Tre veckor till havs, det är långt.
Vi har påbörjat bunkring av vatten på flaska 80 liter ligger i båten.
Mat köper vi på gran Canaria där vi även gör utklarering.

Sist vi seglade blåste det mer än 40 knop vilket är mer än 20 m/s. Efter det har vi legat i hamn i två veckor. Känner oss ringrostiga vi behöver få känna på, lite lagom segling med lagom vågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 thoughts on “Besök av barn och barnbarn ”SKITKUL”.

 1. Va mycket otur ni haft. Men ni verkar ta det med jämnmod och inte låta er nedslås. Strongt tycker jag. Nu borde ni med råge ha haft er beskärda lott av otur och krångel!
  All lycka och välgång på den fortsattta resan och hälsa Lelle om ni träffas!
  Det är intressant och kul att följa er resa här! Tack för det!
  Hälsar Lasse P

 2. Intressant att läsa som vanligt! Otur förstås med Vinterkräksjukan om det nu inte var en vanlig liten maginfluensa. Små barn kan ju lätt få minsta bacill som sedan blir STOR när en vuxen kommer ivägen. Hur som helst verkar alla ha blivit bra igen, vilket känns skönt. Men skulle ni inte vilja ligga i hamn lite längre? Innan ni ger er iväg ut på vågorna??

  Ha det bäst och sköt om er!

 3. Vinterkräksjukan? Bah, det är väl bara att spy en gång över relingen så är det bra igen? (åsså städa upp dagen efter som sjösjuka gastar fått göra, hehe). Skämt åtsidå, baciller och virus är inte den bästa uppladdningen, hoppas att allt är under kontroll inför överfarten. Hur ser planen ut nu? Åker ni över till Gran Canaria, fixar det sista på båten och kastar loss över Atlanten därifrån? Tänkte se om jag kan komma ner och vinka av er, hur ser er position ut 9-13 december?

  • vi vet inte exakt, vi måste försöka få hjälp med generatorn på gran Canaria, o vet inte hur fort det kan gå. vi vill nämligen till Fuerteventura för att träffa vänner som är i södra delen från 7 dec. ring innan du bokar eller åk med oss i båten en dagstur till grannön. hör av dig säkrast tisdag.

 4. Liten eller stor, men jobbig var den, magsjukan. Men nu mår vi bra, är på en irländsk pub, ser fotboll o äter lite till ölen. Ha det bra, vi har kring en veck tills vi ger oss på den längre turen.