fina Las Palmas

En vän på facebook undrade om vi vuxit fast i Las Palmas. Det kan kännas så när vi väntat på att få hjälp med generatorn som visade sig fungera utmärkt. Den hade lite kontaktproblem som fixades under måndagen. Nu är vi igång med att köpa gasol, förstärka vindroderfästen, laga och vacuumpacka mat för tre veckor och annat, det kommer att ta några dagar. Sen ser det ut som om våghöjden blir lite väl maffig för vår smak på grund av ett lågtryck norr om och runt Azorerna. 4-5 meter. vi avvaktar någon dag och tittar på olika väderprognoser för att känna oss färdiga att åka. kanske blir det på lördag, vi kommer att meddela när o hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 thoughts on “fina Las Palmas

 1. Hej, synd att ni inte boar in er lite mer, vi flyger ner i mitten på januari, men vi får se vart vi träffas nästa gång, så roligt att följa er. Ska lyssna på er också i radion sen, må så gott

 2. När ni kommer iväg hoppas jag ni får en fin resa över Atlanten! I mina öron låter det otroligt att ni ska sitta där i en förhållande liten båt och gunga fram! Jag som tyckte det var otäckt när det blåste upp lite plötsligt på Öresund och seglen skulle revas och jag skulle hålla rak kurs, nej någon havsseglare blev jag aldrig. Men ni har ju redan visat att ni klarar mycket! Ha en God Jul och nästa år blir säkert ännu bättre! Kramar till er båda från Berit

 3. Hej på er sjöbusar!
  Imponerande, grymt, coolt…ja, jag är lite avis faktiskt. Ha en riktigt God Jul och ett nyårsparty mitt i havet…(glöm inte skumpan!)

  Segla vackert…

  // Fredrik

  • Hej Fredrik
   Havet är annorlunda jämfört med östersjön. Men den största skillnaden är temperaturen,.
   Watski 2 stars kyla finns inte här, men samma blåst men med större vågor.
   Det är häftigt att sitta här i värmen strax före jul och förbereda mat för tre veckor till havs.
   God jul och gott nytt år

   Eila och Lennart

 4. Instämmer I Edbergs kommentar. KAn även meddela att ni nu är länkade till denna sida från SSSv’s hemsida. Så det kan nog dyka upp fler hälsningar hemifrån nu i Juletid.

  Lycka till på överfarten.

  Fredrik Birgersson

 5. Hej segelbusar!!

  Va skönt ni har det i värmen därnere!
  Lycka till på den spännande överfarten.

  Vi önskar er God Jul o Gott Nytt År!

  Anette o Eino