Dag 6

En underbar dag varmt lagom med vind acceptabla vågor. Kontakt med Janne Hult via SSB radio. Han hörs kanonbra.
Han menar att nu är det lugna gatan fram till Karibien. Det känns skönt att höra. Det känns kul ombord och vi planerar den fortsatta seglatsen i karibien.

Startar motorn vid sex tiden för att ladda batterierna. Eila skriker att jag skall komma och lyssna på motorn, strax därefter att jag skall stänga densamma. Öppnar dörren till motorrumet, möter där generatorn som är på väg ut. Inget bra läge.
165 NM till Kap Verde. Det visar sig att generatorfastet inte höll. En bult har gått av.

Vi har inget val styr kosan mot Kap Verde. Ringde Janne Hult som är en av Oscenseglarklubbens Radio kommunikatorer. Han kollar upp var vi kan få hjälp.

Som Eila sa, ” tur att det hände här när vi bara har ett dygn till närmsta verkstad”.

Lennart C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Dag 6

  1. Nej men usch! Vilken panik som kunde uppstått! Men ni tar allt lugnt, verkar det som, och ändrar bara kursen… Ja någon dag kommer ni väl till Karibien men vilken får vi se!
    Lycka till med en bättre verkstad! Och Gott Nytt År hälsningar!

  2. Vilket äventyr .. men de oplanerade stoppet i karp Verde kanske också ger resan en upplevelse …. Karibien väntar långt därborta å tids nog är Ni där … För som sagt Gud skapade ingen brådska … Å ni är ju pensionärer med all tid man kan ha …. kram å se de positiva i allt som händer … lyssna på din kloka fru , Lennart

  3. På Kap Verde lär ni träffa på Gunilla, skolskeppet som min brorsdotter Julia seglade med när hon gick på Öckerö gymnasium. De är där över nyår med sina ettor. Det var jättefint där berättade Julia. Gott Nytt Segelår från Doriz med man och katt ⛄️? Vi åkte faktiskt skidor på Knoppäng igår.