Oväntat möte.

Det blåser konstant hårda vindar i hamnen på kap Verde. I byarna uppmäts 30m/s. Det kräver tillsyn av båten som kastas hit och dit i sin förtöjning. Tampar har gått av och fendrar tryckts sönder.
Vid ett av dessa tillsynstillfällen ser jag en text på en t-tröja ” race medic”. Excuse me, are you à doktor frågar jag förhoppnings fullt.
Yes i am. Du kan prata svenska med mig säger han på danska. Det visar sig att denna läkare är ortoped kirurg som för tillfället arbetar i ett räddningsteam för en roddtävling över Atlanten . Han följer med till hotellet där han undersöker Eila och tittar på RTG bilderna. Därefter klipper han bort gipset. Han talar om att knät är stabilt och ordinerar att Eila skall börja röra på sig och att hon kan belasta benet. Vilken lycka att vi möttes där på bryggan.
Fästet till generatorn är inlämnat för reparation klart om tre dagar. Vi får hoppas att Eila hinner läka till dess.
Ett omfattande lågtryck ligger hotfullt nära vår resväg. I bästa fall försvinner det när allt annat är fixat.

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 thoughts on “Oväntat möte.

  1. Vilken tur för Eila, det där att sitta med gips känner jag ju till, att hon slipper är tur förstås.
    Men också spännande att ni kan komma iväg till Karibien snart! Eila måste vara säker på foten förstås först. Eller är det knät? Det är ju svårt att göra något åt det när ni är mitt ute på Atlanten. Oj oj oj, mina välgångsönskningar följer er på vägen!

  2. Vilken tur, eller skicklighet kanske! Behövs när det är motvind. Håller tummarna för att ni snart kan resa vidare. Danne