Framme.


Att segla över Atlanten i passadvindar är en rätt stillsam historia. Stillsam utifrån att vindriktningen var den samma under hela överfarten. Vindstyrkan har varierar mellan 10-16 m/s. Vågorna 2 1/2 m till 5 meter. Vanligtvis ca 3 meter. Ingen sjösjuka, däremot
periodvis svårt med sömnen på grund av allt gungande. Fiskelycka har vi inte haft, ett napp men den lossnade.
Stämningen ombord har varit god. Vår unge gast tyckte att vi revade för mycket och för ofta. Det har varit jätte skönt at vara tre under överfarten. Det innebar åtta timmar till rors per dygn. Under överfarten har vi haft radiokontakt med andra seglare varje dag.
Tillagning av mat och bakning av scones i stundtals helt galet gungande kräver mycket tålamod och humor.
Vi kom fram till Barbados mitt i natten. Villkoren som gäller är att alla skall klarera in innan landstigning får ske.
Inklareringen skall ske i djuphamnen med två meter hög betongkaj och massor av svall. Väl fastgjorde for båten fram och tillbaka mot betongkajen på ett våldsamt sätt.
Åsa lyckas ta sig iland och konstatera att allt är stängt. Via VHF radion meddelar Eila att vi inte kan ligga kvar pga. av skaderisken vi får motvilligt tillstånd att ankra upp utanför hamnen under förutsättning att vi kommer tillbaka nästkommande morgon för inklarering . Vid ca 04.40 UTC skålar vi i champagne ( en gåva från Eilas fd arbetskamrater ) för en lyckad överfart. Vi somnade och sov gott alla tre.

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 thoughts on “Framme.

  1. Stort grattis! Ni klarade det! ??? Undrar dock fortfarande varför ni inte använde vindrodret. Har det gått sönder? Än en gång grattis till den stora bedriften. Kram Doriz & Ingvar ?

  2. Härligt att allt gick bra men jag blev lite fundersam efter allt strul ni haft. Njut nu av att känna fast mark under fötterna ??

  3. Hurra! Det var bra gjort! Jag tänkte att med så mycket strul på vägen till Atlanten så skulle det bli mer strapatser men jag antar att den tredje personen gjorde det hela lugnare. Men ni är riktiga kämpar allihop! Ha nu en skön tid på Barbados och de andra öarna! Kramar från Berit med familj!

  4. Min största uppskattning till denna prestation. Fantastiskt. Har följt er resa så gott som dagligen och nu är ni framme. Grattis till bedriften.
    Hälsningar
    Gert