Tack för alla kommentarer

Det är så kul att läsa alla kommentarer på hemsidan och på Facebook . Vi känner verkligen att vi inte är ensamma på vår resa. Vi har massor av bilder men klarar inte av att få in dom på hemsidan. Vi ska göra nya försök under de närmsta dagarna hoppas att det lyckas. Vi planerade att lägga upp båten på Trinidad. Men vi har fått höra att båtar plundras av pirater mellan Grenada och Trinidad. Båtarna rånas på allt av värde men inga människor har fått sätta livet till. Vi behöver få hjälp med att kontrollera de uppgifter vi fått om att det finns pirat aktiviteter i området mellan Grenada och Trinidad. Vi har det bra ombord, kul med barnbarn på båten.
Idag har alla ombord badat, vattnet är varmt och kristallklart.
Människorna på ön är pratglada, hjälpsamma,trevliga. Livet på Bequia är anpassat efter klimatet, värmen ger ett stillsamt lugn över alla beteenden, allt går långsamt.

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Tack för alla kommentarer

 1. Hej Archipelago.
  Piratvärksamhet mellan Trinidad och Grenada är reell. Vi ligger i Grenada och i Port Louis Marina.. Största båten som blev rånad ligger inte så långt från oss.
  Samtidig stiger priserna på Trinidad från 12 february till stora summar och alt blir momsbelagt. Många drar båtane sine ut från Trinidad mor Grenada pga 1: Piratvärksamheten. 2: kraftig prishöyning som gör att Trinidad blir extremt kostbar. Vi lägger sannsynligen upp båten på Curracao.
  Ellers så ser vi framemot och träffast. Vi seglar upp från Grenada mot St. >Lucia på måndag. Pitstopp: Carriacou, Bequia, Va lillabo , och Souffriere. Skall hemta vänner i Souffriere 16. february. Seglar därefter ned mot Bequia och Tobago Keys.
  Hold utkikk efter oss och hold eran AIS påslagen.
  TUIJA o INGVAR SY HAKUNA MATATA II

 2. Grattis! Eller vad man nu säger, det är ju en bedrift och inte en lottivinst!

  Har följt er med spänning och är glad att ni är framme. Hoppas ni får en skön tid nu tillsammans. Lycka till!

 3. Mitt minne av Tobago och Barbados där jag var tillsammans med Lasse för många år sedan är just att alla var så vänliga, solen sken och det var lagom varmt, vattnet var underbart klart och vi snorklade mycket. Oftast i någon grupp som gjorde utflykt med segelbåt. Just lugnet som fanns på främst Tobago är något jag aldrig glömmer. Långa promenader utmed kusten (med guide) och långa varma dagar vid poolen där man låg vid kanten och läste och la ifrån sig boken och rullade ner i poolvattnet vid behov. Ja Lasse var ju en orolig själ och ordnade turneringar för de som ville i boule och sånt men jag tog det lugnt som sagt. God mat på restauranger utan fönster, dvs tak men vinden nådde in genom de öppna sidorna. Det enda jag var trött på var musiken som spelades på dessa oljefat! Hoppas ni har det lika skönt!!!

 4. Hej. Risken för påhälsning på väg från Grenada till Trinidad har alltid varit hög, jag har seglat natt för att komma till Trinidad när morgonen gryr och tvärt om, från oljeplattformarna har jag släckt lanternorna för att synas sämre när man närmar sig Venezuela/Trinidad. Nu har ju Venezuela haft ett accelererande problem med ekonomin sedan Chavez frånfälle. Så man är ganska desperata. Just nu i dagarna har PNM (som just nu regerar på Trinidad) bestämt att alla ”tillfälligt importerade” båtar skall betala full VAT, vilket fördyrar och gör administrationen för besökande båtar ännu knöligare än den tidigare varit, jag har beställt en del grejer till Trinidad när jag hade båten där under somrarna och jag har kämpat med tullmyndigheter för att få in grejerna i landet. Detta har medfört en massa oro för de som har sin verksamhet i Chaguaramas som redan tidigare haft färre och färre båtar.
  Ni kan läsa lite mer om detta på denna länk. http://www.trinidadexpress.com/20160201/letters/last-nail-in-coffin-for-yacht-sector
  Grenada är ju ganska förskonade för orkaner så där kan man ju kolla. Ottley Hall Marina på Saint Vincent kan också vara värt att titta på.
  Lycka till

  Mvh
  Niclas