Mayrou

Den karibiska övärlden är inbjudande med sitt klara varma vatten. Det är varmt under både dag och natt. Under natten har vi alla fönster öppna. Blåsten gör att det drar igenom hela båten. Under kortspelet härom kvällen blåser spelkorten av bordet. Draget gör att lakanen kommer till användning inte för kylan utan mot blåsten. Imorgon far vi till Union iland, därefter mot cariacou och Grenada.
Vi kommer att stanna en tid på Grenada efter att Åsa,Anders Hanna,Hedda och Frans åkt hem.
Planen är att vi lägger upp båten fom . Maj och åker hem. Vi kommer att vara hemma fram till november.
Vi kommer att segla en säsong till i Karibien. I skrivande stund vet vi inte var vi sedan tar vägen.
Lennart kommer att arbeta på karsudden under tiden vi är hemma. Reparationskontot behöver fyllas på och även andra konton.
Vi har varit sju personer under tio dagar, det känns inte trångt ombord. Hedda sex år skall enligt planeringen börja simskola när hon kommer hem. Hon simmar nu fram och tillbaka mellan stranden och båten ca hundra meter. Frans tre år simmade idag för första gången utan hjälpmedel. Salthalten och värmen underlättar simmandet för oss alla.
I viken finns det fler katamaraner än riktiga segelbåtar. Katamaranägarna beskriver det som att de har en ” hel båt” i jämförelse med enskrovsbåtar. Sommar hälsningar från Lennart o Eila

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 thoughts on “Mayrou

  1. Det där låter just så härligt som jag minns Karibien! Njut så mycket ni kan, om ni ska vara hemma i höst så behöver ni många sköna dagar att tänka på! Här är det så där lite halvdant väder, snötäcke i morse men nu återstår inte så mycket snö. Det har varit snöfritt i många dagar så man blir lite förvånad när snön återkom. Inte så kallt, bara någon minusgrad. Nu vill vi ha vår!!! I alla fall jag!

  2. Vilket underbart liv ni har, jag går i förtids pension den 30/5. I Sundbyholm är det 10-15 cm is så vi får sukta ett tar till innan båtarna läggs i. Det vi är mest oroliga för nu är att elstaketet på ön Grisslingen slutat att fungera och vildsvinen grävt upp hela gården. Det är så kul att läsa om era turer. Tycker att i det stora hela så har ni fått många minnen och en underbar färd till karibien /kram från Lilli med make Stefan.

  3. Grenada var en plats som Julia pratade mycket varmt om när hon var där med barken Gunilla. Jag minns också fantastiska bilder på vattenfall där de badade inåt landet. Jaha, så ni ska till Sverige i sommar?! Där ser man! Njut av värmen och ha det bra med ditt bokskrivande som du skulle ägna dig åt i Karibien Lennart. Ser fram emot att få läsa resultatet.