Martinique o St Lucia

Ett gammalt vackert bibliotek ger ett modernt bra internet, så här sitter vi i svalkan o kan ta kontakter med omvärlden igen. Mobilerna har inte fungerat på något sätt här, trots telenors försäkran. Men, det går att maila oss eller skriva på bloggen.
Vi har haft två veckor med Lisa ombord, besökt St Lucia söder om Martinique. Där låg vi i Rodney bay på svaj innan vi klarerade in och var två nätter i marinan för att fylla på vatten, gasol o matförråd. Lennart hittade en ryggmassage som gav lite lindring för hans stackars kropp. Den mår inte bättre i värmen, tyvärr. Efter det besökte vi en omtalad vik, Marigot bay, som vi inte kunde se tjusningen med. Vi kom i en tropisk störtskur, tog en boj och tog dingen in nästa morgon, bara för att snart konstatera att vi ville därifrån. Det blev Rodney bay igen och ett besök på Pigeon Island, naturreservat.
Nu har Lisa åkt hem, är just nu i Oslo åtta timmar, och vi gruvar oss för motorn. Den ryker emellanåt med blå rök, och vi hade en himla tur igen med kontakter. Här pratas inte engelska, men en fransk lots råkade vara på samma plats som vi, ringde upp en lokal Volvo Penta resentant som Lennart fick prata med, svenska. Ibland flyter det på!
Nu får vi vänta till veckan när vi får ombord en mekaniker som ska göra en bedömning av läget, Lennart sitter f ö och letar priser på nya motorer, så det känns inte så kul. Och kanske inte så billigt heller, vi får se.
Annars är det skönt o avkopplande med värme, trevliga o hjälpsamma människor och lagom med bad. Vi såg hajfenor utanför ön, så lite mindre är lusten just nu. En kille som jobbade med helt annat än taxi ställde upp o körde oss med sin bil kl halv sex på morgonen till Lisas flyg o körde lennart o mig tillbaka igen för en rimlig slant. Sånt är så lätt att hitta här, man får hjälp när man bäst behöver den. Gott för själen.

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One thought on “Martinique o St Lucia