Inte bara solsken.

Under tre dagar har vi legat på svaj i Rodney Bay på st Lucia. Vinden är mer än kraftig det medförda regnet drycker upp regelbundet dygnet runt. Eftersom vi har alla fönster öppna pga värmen får vi stiga upp och stänga allt ca tre gånger per natt. Vi lyssnar på talböcker spelar kort och läser. Arto Pasalina har med glädje avlyssnats på klingande Finlands svenska ur högtalarna i i båten.Det börjar krypa i kroppen på Eila hon vill vidare.
Eftersom vi inte klarerat in kan vi inte gå i land , vi ligger utanför en badstrand med ett flertal hotell som varje kväll/natt har live musik eller disco. Volymen är kraftfull med mycket skrikande från discjockeyn.
Maten börjar ta slut så vi måste antingen klarera in eller chansa på att smyga i land och handla. Låter som en spännande idé att illegalt ta sig in i landet för att handla mat. Undra vad straffet är för illegal invandring.
Vi hoppas på att träffa Ingvar o Tuija som vi seglade tillsammans med till Kanarieöarna . Vi har försökt att ses nu i snart tre månader utan att lyckats. Lennart

Skickat från min iPad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Inte bara solsken.

 1. Vi är påväg till Dominica och Guardeloupe innan vi vänder söder ut. Någon gång måste ni deklarera in 😉 Om ni inte åker upp till le Marin och bunkrar <3

 2. Det låter inte som en bra ide att börja karriären som illegal invandrare i karibien. Det kan sluta med ett långt seglingsuppehåll och betänk vad Eila skulle vara rastlös i en fängelsehåla även om det serveras vatten och bröd.

  • Vi vågade inte smita i land. Vi tog dingen in till immigration och custom . Där fick vi en ordentlig uppläxning för att vi inte inom 24 timmar efter vår ankomst anmält oss. Som bestraffning beordras vi att hämta olika former av papper i båten innan vår inklarering godkändes. De hotade med böter om detta upprepas.
   Kul att du följer oss, ha det bra.
   Lennart o Eila

 3. Vad jobbigt ni har det. Vi behöver bara elda två gånger om dagen nu för att hålla värmen så här års. Kan trösta er med att GUIF vann sin senaste match.