Inte längre på det torra

Från hotell till sjömansliv var steget lite jobbigt. Vi saknar AC, men fördelarna är många. Vi har vårt hem igen med alla våra saker.

startmotor o generatorer fungerar, däremot var den nyservade jollemotorn inte alls villig att starta när vi väl pumpat upp jollen. Vi var utan dricksvatten och hade tagit oss till vår favoritstrand Grand Anse, ett par timmars motorgång från sommarhamnen. Alternativen var att dra upp ankaret och lägga oss nära affärer eller ro. Vi började ro. Inte långt från Archipelago vinkade vi åt ett par i en jolle med motor. De kom genast o tog oss på släp, skönt, i motvind och en bra bit från land.

Vi hittade vatten och mat trots söndagsstängt på många håll. En taxi tog oss tillbaka till Coconut Beach där jollen var.

Nu kommer nästa bekymmer, ankarspelet är dött. Lennart får dra upp kättingen med handkraft och vi går in till Port Louis Marina. Det tre år gamla ankarspelet visar sig vara helt igensatt av korrosion och måste bytas ut. Det är tur vi sommarjobbat ihop en liten buffert för just såna här oförutsedda utgifter.

Vi väntar vår första gast, Roger, på torsdag och reparationerna och tvätt o annat varvas med bad i poolen.

 

På svaj utanför st George, Grenada

Detta är vad vi nu ser liggandes på svaj utanför st George, Grenada. Nä vi är inte ensamma

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Inte längre på det torra

  1. Det blir spännande att höra vart ni tänker fara nu närmast. Var det Tobago kanske? Men hu så många fel det hunnit bli, kanske fanns alla felen medan ni seglade över Atlanten redan? Det verkar finnas hur många detaljer som helst som kan ha fått något fel på sig! Ha det bra önskar jag/ Berit

  2. Hej! Jag är ny läsare av er blogg. Det låter som en fantastisk upplevelse. Ta hand om min bror Roger nu när han ska resa med er ;). Ha en trevlig resa!

  3. Hej på er äventyrare! Hoppas att de problem som varit är över nu , här i landet håller de på och bli vinter snöflingor virvlar i luften. Det besvärar nog inte er alltför mycket , hoppas er fortsatta färd går bra och utan incidenter . Mvh . Björn o Catti.