Överseglat till Tobago

Via Carriacou som tillhör Grenada tog vi ett språng på 85 sjömil till Tobago. Vädret var lovande med ostlig sjö och vindar på 8-10 m/ s. Kursen 155. Det såg bra ut så vi kastade loss från Carriacou efter utklarering vid tvåtiden. Sjön var till en början helt enligt prognos 1-2 meter och vänlig. Ett par regnväder – squalls, gav vind upp till 15 m/s och vågorna byggde till kanske tre meter. Men allt gick bra, vi kom fram till Tobago södra strax efter gryningen. Vi tog en boj istället för att oroas över ankarfäste, här ska vi kanske vara en vecka och göra ön.

under resan var det stiltje vid ett par tillfällen. Motorn, suck, ljuder med ett bekant missljud. Ett ljud som lokaliseras till proppellraxeltätningen. Detta har plågat oss av och till sedan avresan från Eskilstuna. Tätningen byttes på Lanzarote men mekanikern som utförde arbetet glömde berätta hur den skall underhållas. Margarin fick tillfälligt fungera som smörjmedel. Resan gick bra det kändes lite ovant att segla på stora havet rent av lite nervöst.

Tobago har trots dagsregn känts trevlig helt annorlunda än de karibiska öarna vi tidigare besökt. Det skall bli kul att vara här under en vecka. Inte en marina på hela ön med femtiotusen invånare, kanske ett tips till någon entreprenör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 thoughts on “Överseglat till Tobago

  1. Hoppas ni får en fin upplevelse! Minns Trinidad och Tobago från en kryssning för några år sedan! Här blandas snö och regb??. Ha det gott?

  2. Hej igen! Äntligen där som jag tycker är Karibien! Intressanta byggnader som är från tiden av andra länder som invaderade ön, mycket engelskt tyckte jag allt var. Härliga grottor att simma in i. Olika kustdelar, det kunde vara mycket olika. Hoppas ni hittar några mysiga ställen att vistas på! Berit