Tobago, en spännande ö

Överseglingen från Carriacou mot Tobago blev variationsrik. Från lugna vatten och halvvind till squalls med femton sekundmeter kryssbog och vågor som byggde till två/ tre meter. Rogers premiärtur med oss på öppet vatten blev inte lugn precis. Men alla tre klarade oss utan sjösjuka eller andra problem. Väl framme vid gryningen hittar vi Store bay i sydvästra hörnet av Tobago. Härifrån hade vi tipsats om att ta buss till Scarborough, huvudstaden. Där finns, som på Barbados, ingen hamn för småbåtar att lägga till, och det ligger på ostsidan med hela Atlantens vågor o vind emot.

vi tar en boj som visar sig vara gratis. Ingenstans på Tobago finns någon marina, så vatten får vi fylla på och bära, både för att dricka och till dusch och disk. Det får vi från en väldigt tillmötesgående kvinna på närmaste restaurang vid sandstranden. Rundtur runt ön med besök i regnskog med bad i vattenfall. Rundturen sker med betald chaufför tillika guide. Han har tidigare arbetat som fotograf på Natinal Geografic till glädje för Roger som är en hängiven naturfotograf. På ön finns all sorts obehagliga djur som anakondan samt ett antal andra kräldjur. kajmaner en krokodilart som blir upp till 5 meter. Men mest av allt en massa fåglar från kolibri till papegojor .

Satelittelefonen som Lennart gömde på ett bra ställe har efter tre veckors letande återfunnits. Den fanns hemma. Så vi har förhoppningar på att återse den när Martin och Tobias kommer den 1 december.

Nu är vi tillbaka på Grenada efter 13 timmars motorgång. En effektiv inklarering som sker via ett nytt dataprogram. Vi handleds genom processen av en mycket trevlig immigration personal. Grenada börjar kännas som ”hemma” här i Caribien.

I regnskogen

I regnskogen

image image

Pigeon point

Pigeon point

image image

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 thoughts on “Tobago, en spännande ö

 1. Hej!
  Kul att följa era äventyr Lennart.
  Jag känner igen mig i att gömma prylar på ett bra ställe och sedan inte komma ihåg vart ha ha.
  Ha det gott/Peter

 2. Hej! Kul att se brorsan 🙂 Härligt att få uppleva naturen o regnskogen med en fotograf, förlåt Roger, två fotografer. Ser fram emot alla bilder när vi ses igen. Ha det fortsatt härligt på födelsedagen! Grattis från oss och mamma! Kram

 3. Roligt att se lite bilder från Tobago. Vi var ju där för några år sedan. Bodde på gångavstånd från Pigeon point. Ni ser ut att ha det toppen och vi hoppas ni mår bra.
  Kram Susanne