Inte längre på det torra

Från hotell till sjömansliv var steget lite jobbigt. Vi saknar AC, men fördelarna är många. Vi har vårt hem igen med alla våra saker.

startmotor o generatorer fungerar, däremot var den nyservade jollemotorn inte alls villig att starta när vi väl pumpat upp jollen. Vi var utan dricksvatten och hade tagit oss till vår favoritstrand Grand Anse, ett par timmars motorgång från sommarhamnen. Alternativen var att dra upp ankaret och lägga oss nära affärer eller ro. Vi började ro. Inte långt från Archipelago vinkade vi åt ett par i en jolle med motor. De kom genast o tog oss på släp, skönt, i motvind och en bra bit från land.

Vi hittade vatten och mat trots söndagsstängt på många håll. En taxi tog oss tillbaka till Coconut Beach där jollen var.

Nu kommer nästa bekymmer, ankarspelet är dött. Lennart får dra upp kättingen med handkraft och vi går in till Port Louis Marina. Det tre år gamla ankarspelet visar sig vara helt igensatt av korrosion och måste bytas ut. Det är tur vi sommarjobbat ihop en liten buffert för just såna här oförutsedda utgifter.

Vi väntar vår första gast, Roger, på torsdag och reparationerna och tvätt o annat varvas med bad i poolen.img_0997

På svaj utanför st George, Grenada

På svaj utanför st George, Grenada